Tropisch zwemparadijs!
Door: Marjo
Blijf op de hoogte en volg Marjo
26 Januari 2008 | Tanzania, Zanzibar
In Malawi ben ik naar een 'witchdoctor' geweest. Hij deed een dans voor ons in een grappige 'outfit' met allerlei bellen om zijn benen en polsen. Verder had hij een rood shirt aan met een wit kruis erop en op zijn stoel was de rugleuning bekleed met een witte lap met daarop een rood kruis. Daarna liet hij allerlei poedertjes zien, die hij gebruikte voor allerlei ziektes en potentieproblemen. Het rook allemaal erg naar zoethout, deze mideltjes. Maar goed daarna voorspelde hij ons nog de toekomst, maar alleen positief.
Gevolg bijna iedereen kreeg hetzelfde te horen, behalve dat hij bij mij geen kinderen meer zag! Maar er zit een man op mij te wachten in Nederland, hij weet het nog niet en hij kent mij nog niet, maar het gaat gebeuren, zodra ik terug ben in Nederland. Dus ik ben benieuwd! Wat ik ook nog niet heb verteld is, dat tot nu toe het steekgevaar, lees mosquito's niet vanuit de lucht komt, maar vanaf de grond en wel superkleine mieren, die je helemaal lenssteken. Het jeukt als een gek en ik heb drie dagen met brandende voeten rondgelopen. Links ben ik na 40 bulten gestopt met tellen en bij mijn rechtervoet ben ik niet eens begonnen met tellen. Volgens mij liepen ze in het Chobepark in de 'out of Africa' setting door mijn bed, maar het voelde aan als zand.
Na Malawi zijn we naar Tanzania vertrokken. Onderweg hadden we een probleem met de truck, de V-snaar had het begeven, maar er was ook iets met de koeling, dus drie uur later, nadat zo'n beetje de hele motor was gedemonteerd en weer gemonteerd gingen we weer verder, met twee keniaanse mannen, die nu nog zwarter waren dan voorheen.
Daardoor waren we erg laat op onze 'campsite'. Deze lag op zo'n 1800 meter en het was er nat en vochtig, dus 'koud'. We moesten de tent opzetten in het donker en in het natte lange gras, brrrr. Er was geen electriciteit en ik schopte toen ik van de toilet afkwam tegen een grote pad, wit met zwarte vlekken, hij sprong al kwakend weg, ik dacht dat het een steen was! Gelukkig had de kok van de groep die uit Nairobi kwam voor ons gekookt, we konden direkt aanvallen. Dit was een kleine Djosergroep, die met dezelfde organisatie reisde als wij. De andere morgen weer een vroege dag, op weg naar Dar es Salaam. Het was nog steeds donker dus van deze 'campsite' hebben we helaas niks gezien.
De routes waren beide dagen erg mooi, op weg naar Dar, kwamen we ook nog door een wildpark, na zo'n 10 dagen weer eens wat wild gespot. In Dar moesten we met een pont over, nou dat was ook een gedoe zeg, het ging er niet erg efficient aan toe en alles op afrikaanse tijd, wat betekende, dat het erg langzaam ging. We dreven zo'n beetje een uur op het water, voor een oversteek van 300 meter hooguit. Die avond zaten we om 22.00 uur te eten. Arme Duncan.
De andere ochtend moesten we al om 04.15 ons bed uit, het moet niet gekker worden hoor! Om met dezelfde pont weer over te steken om naar de catamaran te gaan, richting Zanzibar. Bij het pontje weer hetzelfde gedoe, maar nu moesten we de andere boot halen. Na wat geregel van onze reisleidster konden we nog net met het tweede pontje mee. De kleppen gaan niet omhoog, overal stond water, want onze truck is natuurlijk best zwaar. Maar goed we hebben de overkant gehaald en zelfs onze boot naar Zanzibar.
Daar kwamen we om ongeveer 09.30 aan. Die dag een 'spice-tour' gedaan. Erg leuk en leerzaam. Ook gezien en gehoord hoe verschillende overheersende landen omgingen met de slaven hier in Zanzibar. Dit wil je eigenlijk niet weten, maar het was wel een stuk geschiedenis.
's Avonds naar de vismarkt geweest, alwaar ze de visspiesen zo voor je neus klaarmaakten. Ik had barracuda en haaivis, erg lekker allebei. Als toetje banaan in een deeglapje gebakken met chocoladesaus. Mmmmmmm
Je snapt het al, volgens mij ben ik door het lekkere eten nog geen kilo afgevallen, terwijl dit wel mijn plan was. Gisteren een tour gedaan naar de dolfijnen, erg enthousiaste verhalen van een paar meiden uit de groep, die de middag ervoor waren geweest. Nou geen dolfijn gezien, dus alleen maar wat gesnorkeld, maar ja dat kan hier overal. Wel heel erg balen dus.
's Middags zijn we naar het noorden van het eiland vertrokken, naar 'Paradise beach' nou, ik kan jullie zeggen, dat is het ook wel, dus ik ga nu stoppen, want ik wil nog even lekker gaan zwemmen in de Indische oceaan. Tot de volgende keer. Lieve groeten Marjo
26 Januari 2008 - 13:08
Laurens En Joke :
Tjeetje, Marjo, wat heb jij een avontuur. Wij zijn nu pas bezig om jouw side te lezen en het duizelt van alles wat jij ziet en meemaakt en geniet en soms ook niet van geniet (lees enge beestjes). Maat wat schrijf je leuk en wij zien je zo voor ons hoe je daar aan het sjouwen bent. Heerlijk hoor. Geniet verder en wij genieten verder van je leuke en interessante emails.
Laurens en JOke van Geene -
26 Januari 2008 - 13:16
Harm En Marja:
Wat geweldig om allemaal mee te maken! We kijken verlangend uit naar jouw komst terug bij de Bokkensprong, zodat we de verhalen uit jouw mond, nogeens meebeleven kunnen. Maar reis eerst nog maar rond in alle gezondheid.
Groetjes Harm en Marja -
26 Januari 2008 - 14:15
Jos:
Kun je wat van dat zoethout voor me meenemen en bewaar wat voor die man die op jou zit te wachten. -
26 Januari 2008 - 15:49
Henny P:
Hé Mar, lees je reisverslagen als een spannend boek.Dit past wel helemaal bij je. Dat wordt afkicken als je weer in de Berekuil zit.Je weet voor mij is de randweg al buitenland. Maar verheug me op je foto's. Nog hele fijne weken. Henny -
27 Januari 2008 - 16:13
Corry En Leo:
hoi marjo, na een weekje weg gauw weer even je belevenissen lezen. jammer dat je nog niks bent afgevallen. (snap ik niks van, je bent toch genoeg in beweging met al die enge beestjes). maar wel een leuk nieuwtje is die man die op je wacht in nederland. we zijn benieuwd. veel reisplezier en de groetjes van ons allemaal. -
28 Januari 2008 - 18:17
Anita:
Hallo Marjo
Super om te lezen hoe jouw vakantie verder is gegaan.
En wij maar denken dat we al veel beleefd hadden met het paardrijden in Lesotho.
Geniet er nog van en tot mails
Groetjes Anita
( anita_baank@hotmail.com)
28 Januari 2008 - 18:33
Cora En Albert:
Fijn dat je nu even aan het strand kunt genieten.In Gambia hebben ze ook een"Paradise Beach", waar je ook heerlijk barracuda,lady fish en butterfish kunt eten.Ook zijn wij daar met een pont overgevaren die op GMT tijden vertrok.Gambian Maybe Time.
Kippen,schapen,geiten en nog veel meer ging er mee, alles puilde uit.
Ook daar werden vroeger veel slaven verhandeld vanaf James Island naar europa,amerika en suriname.Heel indrukwekkend en beschamend om te zien hoe dat ging.
Nou, meid, geniet verder van je bounty eiland!
Groeten uit Drenthe!